“Activiteiten schooljaar 2013/14”

 

Juf Ine
Woensdag 9 juli neemt juf Ine, na 24 jaar bij ons werkzaam te zijn geweest, afscheid. We kennen haar als een zeer betrokken leerkracht die zich altijd voor onze school en onze kinderen heeft ingezet. Wij danken haar dan ook voor de afgelopen jaren en wensen haar alle goeds voor de toekomst toe.

 

 

Heropening BS De Regenboog (hoofdlocatie) 
Onder een stralende blauwe lucht werd op vrijdag 28 maart de school officieel heropend door wethouder Riet de Wit en de voorzitter van het college van het bestuur van Movare Dhr. Arie Kraak. Na de verwelkoming speelde ons ‘schoolorkest’ (leerlingen uit groep 6 onder leiding van muziekdocenten van Schunck muziekschool) en kwamen onze eigen ‘bouwvakkers’ het plein op die hun eigen ‘groepssteentje’ droegen. Zij bouwden een muurtje met de gedachte:

 

 • Symbolisch hebben wij nu dit muurtje gebouwd, met de kleuren van ‘onze’ regenboog.
 • Het afgelopen jaar is er hard gebouwd aan een nieuwe school.
 • Er hebben heel wat bouwvakkers rondgelopen.
 • Maar eigenlijk zijn wij hier allemaal ook echte bouwvakkers, groot en klein.
 • Want samen bouwen wij deze school van binnen uit.
 • Met veel trots en plezier blijven wij ook met alle kinderen en ons team bouwen aan ‘onze’ school De Regenboog!
 • Dit doen we met behulp van onze spreuk: LEVEN, VRIJHEID EN RECHT OP GELUK.

Na de onthulling van het schoolbord spraken wethouder Riet de Wit en Dhr. Arie Kraak de kinderen en het team toe Als afsluiting werd het schoollied gezonden en ging onder gejuich de wensballon met de spreuk: “Leven, Vrijheid en Recht op Geluk”, de lucht in. De wens is teruggevonden in Landgraaf! Kortom een dag om nooit meer te vergeten. De foto’s spreken voor zich. Klik hier of op de foto voor een diapresentatie

 

 

veiligheid

.

Veiligheid rondom de scholen.


Vorige week heeft de politie (afdeHandhaving) regelmatig bij de school gestaan en gecontroleerd op parkeergedrag van de ouders/verzorgers. Een aantal wijkbewoners hebben nl. aangegeven dat de straat voor de kinderen onveilig is als de school start en eindigt.Vandaar nogmaals de oproep: parkeer uw auto zo, dat de veiligheid van de kinderen niet in gevaar komt.

 

Opening

Vandaag, 28 maart is de school feestelijk geopend door de wethouder van de gemeente Heerlen, Riet de Wit en bestuursvoorzitter van Movare, Arie Kraak.

 

Carnaval 2014 
Het was een geweldig, gezellig en geslaagd carnavalsfeest in samenwerking met onze carnavalsvereniging Blauw-Wit. Na het feestelijk uitroepen van ons prinsenpaar Prins Youri en prinses Naomi mochten zij van prins Jeroen de 1e van Blauw-Wit en van prins Jos de 3e van het CCH een medaille ontvangen. We hebben genoten van sfeervolle leuke optredens uit diverse groepen, waaronder Dean met papa Wielly en Luciano met papa Gerard. Onze OV verraste ons met een geweldig optreden: Sister Act. De jaarlijkse moppentrommel was weer een succes!! Robert Ruiter maakte ook dit jaar weer leuke foto’s. De vele foto’s op de website van Blauw-Wit (www.cvblauwwit.nl) spreken voor zich.

 

Werken aan muziekproject

De kleuters van groep 1 en 2 maakten kennis met enkele muziekinstrumenten. Dit in het kader van het muziekproject en Carnaval.

 

Nationale voorleesdagen

Voorleesochtend 27 januari 2014: een groot succes! Vanmorgen zitten de kinderen van de Onderbouw niet in hun eigen klas, maar overal in hoekjes en in gangen. Wel 22 moeders, vaders, opa's, oma's en zelfs een tante en een oud-meester komen voorlezen, wat een pret! De kinderen hangen aan de lippen van de voorlezers die ontzettend hun best doen. We hebben genoten! Op de Bovenbouw gaat de ouderwetse bel en alle kinderen lopen door school naar hun voorleesplekje van die ochtend.

Oma's, moeders, juffen en meesters lezen voor uit een spannend of grappig boek en alle kinderen luisteren twee keer een half uur geboeid. Wat een ontzettend leuke ochtend! Alle voorlees(groot)ouders: BEDANKT en tot een volgende keer! De nationale voorleesdagen duren nog t/m 31 januari.. maar het hele jaar door is en blijft voorlezen natuurlijk erg belangrijk!!

 

 


Vrijdag 25 oktober is groep 6 gestart met IBPO.

IBPO staat voor Instrumentale Basisvorming Primair Onderwijs en heeft tot doel leerlingen van basisscholen intensief in contact te laten komen met en het leren bespelen van verschillende muziekinstrumenten. Instrumenten die op onze school worden aangeboden zijn:

 • Dwarsfluit
 • Trommel
 • Accordeon
 • Gitaar en viool

Leerlingen van groep 6 krijgen een jaar lang elke vrijdag een half uur les van docenten van Schunck muziekschool. Elke 5 of 6 weken verandert het instrument. Aan het einde van de cyclus kunnen leerlingen hun favoriete instrument kiezen waarna er een voorbereiding volgt voor een eindpresentatie voor de hele school. Alle leerlingen uit groep 6 doen mee omdat deze lessen worden opgenomen in het jaarrooster van onze school. Voor meer foto's, zie onze foto gallerie.

 

Aanmelding  4- jarige leerlingen.

Heeft u belangstelling in onze school en wilt u meer informatie en/of inschrijven dan kunt telefonisch contact opnemen ( 045-5214397) en een afspraak  maken voor 15.30u  of 16.30u op de volgende data:

 • donderdag  30-08 , 20-09, 08-11- 2018
 • donderdag  17-01 en 16-05-2019

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kunt u uw zoon/dochter inschrijven. I.v.m. de warme overdracht van peuterspeelzaal en/of voorschoolse opvang en bij zorgleerlingen minstens een half jaar van te voren zodat we de onderwijsbehoefte voor uw kind goed kunnen voorbereiden.

AVG Wet

Beste ouders/verzorgers,

Vrijdag 25 mei gaat de AVG-wet in ( Algemene Verordening Gegevensbescherming: privacy-regelgeving).Dit betekent dat er geen foto's meer gemaakt mogen worden in de klassen of bij schoolactiviteiten door u als ouder/verzorger. Wel mag u foto's maken van uw eigen zoon/dochter, echter wij zijn wel genoodzaakt dit te controleren.Houden wij als school ons niet aan de regelgeving dan krijgen we te maken met hoge boetes... Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,
Ans Quaedackers.

Projecten groepen 1, 1/2a, 1/2b.

Beste ouders/verzorgers,
Komende periode gaan de groepen 1, 2a en 2b zich bezig houden met het project Sinterklaas.

Info communicanten groep 4

Hierbij een overzicht van alle gezinsvieringen/activiteiten rond de Eerste heilige Communie

Aanmeldingsformulier Eerste Heilige communie

Uitnodiging ouderavond communie 2017

Met vriendelijke groet,
Pastoor W. van Dijck

 

Informatie over vervanging

Informatie over vervangingen en richtlijnen bij afwezigheid leerkracht

Beste ouders / verzorgers,Beste ouders / verzorgers,Graag informeren wij u proactief over vervangingen binnen MOVARE. Wat zijn onze richtlijnen m.b.t. een vervanging? Welke stappen zetten wij wanneer er nog geen vervanging beschikbaar is? En wat betekent het voor uw kind op een MOVARE-school wanneer er tijdelijk geen (vervangende)leerkracht beschikbaar is? Lees verder

Go to top